Παραλία Πιερίας


Η Παραλία είναι παράλιο χωριό στο Δήμο Κατερίνης του Νομού Πιερίας. Αποτελεί έδρα της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου. Βρίσκεται σε εύφορη περιοχή, κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου. Απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης και ο κεντρικός ναός της είναι η Αγία Φωτεινή. Το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα έχει έναν οικισμό, με 1.476 κατοίκους.

Εξαιτίας της προνομιακής θέσης της, η Παραλία , γνωστότερη ως Παραλία Κατερίνης, εξελίχθηκε σε σημαντικό τουριστικό κέντρο, με ξενοδοχεία, κέντρα ψυχαγωγίας και αναψυχής και άλλα. Επίσης, σε αυτό συνετέλεσαν η εξαιρετικά εκτεταμένη αμμουδιά της και η γειτνίαση με τον κύριο οδικό και σιδηροδρομικό άξονα της χώρας.

Τέλος, ο Δήμος διοργανώνει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με θρησκευτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο κυρίως.
Η Παραλία είναι ένας ζωντανός παραθαλάσσιος τόπος. Πλατιά ακτή, που απλώνεται σε απόσταση χιλιομέτρων, με λιμάνι κατάλληλο για μικρά σκάφη, προσφέρει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι επί σειρά ετών, βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρώπης.
Μια φωταγωγημένη λεωφόρος, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για τους λάτρεις των παραθαλάσσιων περιπάτων συνδέει την Παραλία με την κοσμοπολίτικη Ολυμπιακή Ακτή.

Η νυχτερινή ζωή στην Παραλία είναι συναρπαστική και πολύχρωμη για όλες τις ηλικίες. Παιδότοποι, λούνα πάρκ και πίστα καρτ για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και πλούσια και έντονη νυχτερινή ζωή για τους μεγαλύτερους. Τα εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, οι γραφικές ταβέρνες με ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες και τα αμέτρητα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό επισκέπτη.

Αξιόλογη είναι και η εμπορική πλευρά της Παραλίας. Καταστήματα τουριστικών ειδών και όχι μόνο (καταστήματα γούνας, ρουχισμού, κοσμημάτων κλπ), την καθιστούν μεγάλο εμπορικό κέντρο.